In Nederland zijn wij absoluut gek op kip. Zo kun je bij de meeste horecagelegenheden wel een gerecht met daarin kip kopen. Daarnaast zie je ook vaak kippenbouten of poten op de markt die bereid zijn in de gril. Tevens vind je deze ook bij steeds meer professionele slagers. Daarnaast kun je voor een speciale gelegenheid ook nog eens een kiprollade maken. Alles heeft zijn eigen unieke structuur, bite en smaak natuurlijk. Het is een stuk vlees wat bijna iedereen lust en waarmee je jouw bezoek dus goed kunt verrassen.
De lekkerste kiprollade bereiden
Veel mensen kiezen er voor bij Kiprollade bereiden om dit in de oven te doen. Ze braden dan 5 tot minuten 10 minuten het vlees in de pan met wat olie of boter. Op deze manier krijgt het een mooie bruine kleur. Vervolgens gaat de rollade om 180 graden in de oven. Afhankelijk van het gewicht en de bereidingswijze die je prefereert doe je dit zo’n 5 tot 10 minuten 100 gram. Daarnaast kun je hem ook kruiden met de kant en klare kruidenmixen die hiervoor te krijgen zijn. Tevens zou je ook wat knoflook in de rollade kunnen doen om deze smaak er aan te geven. Vergeet alleen niet de grove stukken eruit te halen wanneer je hem serveert. Ook is het lekker om een beetje jus erbij te maken die je later over de rollade gooit. Echter zijn er veel manieren om dit gerecht te maken die wij niet allemaal met je kunnen doornemen.
Hoe kun je kippenpoten braden?
Bij Kippenpoot braden is het belangrijk dat je het vlees regelmatig keert. Op deze manier voorkom je dat het vel zwart wordt. Daarnaast is het een kwestie van smaak wat je het lekkerste vind. Sommige mensen vinden het lekker om de kip sappig te laten en de bereiding zo kort mogelijk te houden. Waar een ander weer houdt van een knapperige rand om de kippenpoot heen. Tevens kun je ze ook grillen of in de oven bereiden. Dit wordt vaak gedaan door mensen die willen voorkomen dat het te vet wordt. In de oven heb je namelijk niet perse boter nodig maar dan volstaat olie ook gewoon. Tevens weet je zeker dat het vlees precies goed gaar is door de gelijkmatige garing. De oven hanteert een continue garing wat de bereiding ten goede komt.
Het beste en meest veelzijdige stukje vlees
Kip is niet alleen lekker, maar ook nog eens het meest veelzijdige stukje vlees. Bij een kippenpoot of bout kun je het zachte vlees er lekker vanaf kluiven. De kipfilet kun je lekker braden of in stukjes braden voor bijvoorbeeld een gerecht met rijst. Dan heb je ook nog kippendijen die veel worden gebruikt bij aardappelgerechten. Tevens heb je dan ook nog eens kiprollade waarmee je een echt feestmaal op tafel zet .Het is een welkome verandering voor de altijd hetzelfde runderrollade tijdens de kerst. Zo kun je de mensen zelf laten kiezen wat zij het lekkerste vinden.