comfortfoodblog
  • Home
  • Recepten
    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

  • Eten
    bief

    Online slagerij: BBQ vlees bestellen via internet

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    horeca koelkast

    Een horeca koelkast voor elke toepassing

    Kiprollade bereiden

    Kip op de juiste manier bereiden

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

  • Tips
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

  • Eten
    bief

    Online slagerij: BBQ vlees bestellen via internet

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    horeca koelkast

    Een horeca koelkast voor elke toepassing

    Kiprollade bereiden

    Kip op de juiste manier bereiden

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

  • Tips
  • Contact
No Result
View All Result
comfortfoodblog
No Result
View All Result
Home Recepten

Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

by admin
June 8, 2021
in Recepten, Tips
503 10
0
Kooktips
770
SHARES
3.7k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel kookprogramma’s op televisie en kookboeken vliegen als warme broodjes over de toonbank. We hebben sinds een paar jaar namelijk massaal een soort kookcultuur ontwikkeld en zijn zelf steeds vaker gaan koken. Mensen koken omdat het noodzakelijk is om af en toe te eten, maar ook voor de gezelligheid, om indruk te maken op hun partner en/of date of om bijvoorbeeld te ontspannen. Je kunt namelijk heerlijk je hoofd leegmaken in de keuken. Focus op het gerecht, zet een fijn muziekje op, misschien een glas rode wijn inschenken en verder niets. Door alle kookprogramma’s en kookboeken weten ook steeds meer mensen meer over koken. Dus misschien ken je onderstaande tips al, maar we geven ze je toch.

Koken van groentes

Ben je een liefhebber van de Hollandse keuken? Dan zul je vast wel weten dat je aardappels tussen de 15 minuten en de 20 minuten moet koken, afhankelijk van het formaat van de piepers. Maar hoelang moeten die groenten toch gekookt worden? Niemand zit namelijk te wachten op wortels die tot pap zijn gekookt of een broccoli die nog erg hard is. Andijvie en broccoli kook je bijvoorbeeld maximaal 4 minuten, dan behouden deze groentes nog een mooie structuur. Bloemkool kook je 10 minuten, peultjes en witlof maximaal 5 minuten, rode kool en boerenkool 20 minuten, snijbonen en sperziebonen ongeveer 12 minuten en spruitjes 10 minuten. Door gewoon een timer te zetten, zorg je ervoor dat je groentes altijd on fleek zijn.

Nog een aantal tips om te gebruiken

Een extra tip: als je bloemkool, spruitjes of broccoli kookt, voeg dan een klontje boter of een klein scheutje melk toe aan het kookwater. Dit zorgt ervoor dat de bekende geur – die je krijgt als je deze groentes kookt – in je huis een stuk minder wordt. Let er ook altijd op dat je snijplank goed en stevig op je aanrecht ligt. Hiermee voorkom je dat deze gaat schuiven en dat je dus in je vinger snijdt. Merk je dat de plank niet lekker blijft liggen? Pak dan een keukenpapiertje, maak deze een beetje nat onder de kraan en plaats deze onder de snijplank. Op deze manier blijft hij mooi stabiel liggen.

Tips voor als je klaar bent met koken

De derde tip die we je graag willen meegeven heeft te maken met het reinigingen van pannen en houten snijplanken. Een houten plank kan namelijk niet in de vaatwasser, dus die moet je sowieso met de hand afwassen. Dit doe je met lauwwarm water en een mild afwasmiddel. Of door er wat citroensap overeen te wrijven en de plank een nachtje te laten staan. De volgende dag spoel je hem af en is hij weer zo goed als nieuw. Een ander veelvoorkomend probleem zijn aangekoekte pannen, omdat je even niet aan het opletten was. Dit probleem los je op door er wat cola in te gieten, het een paar minuten te laten intrekken en de pan vervolgens af te spoelen. De pan is daarna niet van nieuw te onderscheiden! Voortaan wel iets beter opletten je aan het koken bent, zodat het eten niet in de pan aankoekt.

Previous Post

Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

Next Post

Online alle boodschappen kunnen verzorgen

admin

admin

Next Post
Online alle boodschappen kunnen verzorgen

Online alle boodschappen kunnen verzorgen

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Populaire berichten

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

Recente berichten

bief
Eten

Online slagerij: BBQ vlees bestellen via internet

by admin
December 27, 2022
0

De dagen dat je urenlang heen en weer moest reizen om de beste bbq vlees te krijgen zijn voorbij. Tegenwoordig...

Read more

Voedselveiligheid staat voorop

Is craft bier hetzelfde als speciaalbier?

Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

Zo solliciteer je op een horeca medewerker vacature

Zoek een artikel

No Result
View All Result

Categorieën

Eten Recepten Tips

vrienden

Recente berichten

bief

Online slagerij: BBQ vlees bestellen via internet

December 27, 2022
Voedselveiligheid staat voorop

Voedselveiligheid staat voorop

December 13, 2022
Craftbier

Is craft bier hetzelfde als speciaalbier?

December 11, 2022

Ook interessant

Heerlijk genieten van een sappig stuk vlees
Tips

Heerlijk genieten van een sappig stuk vlees

November 4, 2021

Populaire berichten

Heerlijk genieten van een sappig stuk vlees
Tips

Heerlijk genieten van een sappig stuk vlees

by admin
November 4, 2021
0

Wanneer je een runderrol of rollade goed bereid dan is hij lekker sappig en mals. Dit zorgt voor de unieke...

Read more

© 2021 Comfortfoodblog.

No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Eten
  • Tips
  • Contact

© 2021 Comfortfoodblog.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In