comfortfoodblog
  • Home
  • Recepten
    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

    Spareribs

    De beste zomerse gerechten

  • Eten
    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    horeca koelkast

    Een horeca koelkast voor elke toepassing

    Kiprollade bereiden

    Kip op de juiste manier bereiden

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

    Dit is hoe je weet of de matcha van goede kwaliteit is

    Dit is hoe je weet of de matcha van goede kwaliteit is

  • Tips
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

    Spareribs

    De beste zomerse gerechten

  • Eten
    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    horeca koelkast

    Een horeca koelkast voor elke toepassing

    Kiprollade bereiden

    Kip op de juiste manier bereiden

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

    Wij Nederlanders zijn gek op kip

    Dit is hoe je weet of de matcha van goede kwaliteit is

    Dit is hoe je weet of de matcha van goede kwaliteit is

  • Tips
  • Contact
No Result
View All Result
comfortfoodblog
No Result
View All Result
Home Tips

Vegetarische Gyoza

by admin
June 8, 2021
in Tips
504 10
0
Gyoza
771
SHARES
3.7k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Overheerlijke vegetarische gyoza; ik maakte ze voor het eerst een paar weken geleden. We kregen een vriendin te eten die, net als wij tegenwoordig, geen vlees eet. Daarnaast lust ze ook geen schaal- en schelpdieren. Een uitdaging? Zeker niet! Ik kwam al gauw op het idee om vegetarische gyoza te maken. Samen met spring rolls en gua bao vormde dit een heerlijke Aziatische maaltijd!

Recept vegetarische gyoza

Dit recept voor vegetarische gyoza is genoeg voor het maken van zo’n 20 stuks. Voor dit gerecht heb je een koekenpan nodig, een beetje water, olijfolie en (natuurlijk) zout en peper.

  • 1 winterwortel
  • 1/2 Chinese kool
  • 125 gram bakje kastanje champignons
  • 4 lente ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel maiszetmeel (maïzena)
  • 1 pakje gyoza vellen (van de toko)

Je begint met het voorbereiden van de vulling van de gyoza. Hiervoor moet je de wortel raspen. Snijd vervolgens de lente ui in ringetjes en de Chinese kool in fijne reepjes. Ook de kastanje champignons snijd je in fijne reepjes. Zorg dat je je knoflookpers in de aanslag hebt en dat je gember is fijn geraspt.

Zet vervolgens de koekenpan op het vuur. Bak de champignons in een klein beetje olijfolie en voeg zout en peper toe. Zodra de champignons goed gaar zijn haal je ze uit de pan. Zet ze voor nu even opzij.

Daarna bak je de wortel en lente ui in de koekenpan. Voeg ook daarbij een beetje olijfolie en zout en peper toe. Als dit mengsel gaar en zacht is voeg je de geperste knoflook en geraspte gember toe aan de pan. Vervolgens gaat de kool erbij en laat je dit op een middelhoog vuur staan totdat het zacht is.

Is alles lekker gaar en zacht? Dan mogen de champignons er weer bij. Om het gerecht op de smaak te brengen voeg je nu de sesamolie en sojasaus toe. Als laatste doe je het maiszetmeel (opgelost in een beetje water) erbij.

Tijd om te proeven! Is het goed op smaak? Mooi! Dan kun je de vulling nu laten afkoelen.

Gyoza vullen

Wanneer het mengel is afgekoeld is het tijd om de gyoza te vullen. Per gyoza vel voeg je één ruime theelepel van het groentemengsel toe.

Maak vervolgens de randjes rondom nat en vouw het velletje dubbel. Plak de randen tegen elkaar.

Om te zorgen dat de gyoza goed dicht blijft zitten maak je er vouwtjes in. Dat is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens super leuk uit! Als je de gyoza niet gelijk gaat afbakken, zorg er dan voor dat je ze een beetje bestuift met maïzena zodat ze niet aan elkaar gaan plakken op het bord.

Bakken en stomen

Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de gyoza een paar minuten aan op iedere kant tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens een flinke scheut kokend water toe. Daarna sluit je de koekenpan af met een deksel. Laat de gyoza een paar minuten stomen tot het water verdampt is. En klaar! Eet smakelijk!

Gyoza bewaren

Je hoeft de gyoza niet allemaal in één keer op te eten, je kunt ze namelijk ook goed bewaren! Zorg er voordat je de gyoza ruim bestuift met maïzena (tegen het plakken) en vries ze voordat je ze afbakt in.

Next Post

De lekkerste Griekse gerechten

admin

admin

Next Post
Grieks gerecht

De lekkerste Griekse gerechten

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Populaire berichten

  • Hoe kun je het beste eten tijdens duursporten

    Hoe kun je het beste eten tijdens duursporten?

    743 shares
    Share 297 Tweet 186
  • Kip op de juiste manier bereiden

    750 shares
    Share 300 Tweet 188
  • Wij Nederlanders zijn gek op kip

    747 shares
    Share 299 Tweet 187
  • Verbeter je eetpatroon met deze 3 tips

    746 shares
    Share 298 Tweet 187
  • Typisch Nederlands eten

    771 shares
    Share 308 Tweet 193
  • Wat zijn nu echt authentieke Thaise kruiden en specerijen?

    766 shares
    Share 306 Tweet 192

Recente berichten

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag
Eten

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

by admin
May 30, 2022
0

Chinese restaurants waren er ooit in overvloed, maar echt authentieke Chinese restaurants zijn nog altijd zeldzaam in Nederland. Maar hoe...

Read more

3 tips om je kantoor gezellig aan te kleden

Geniet van een heerlijk kopje koffie doorheen de dag

Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

Een horeca koelkast voor elke toepassing

Zoek een artikel

No Result
View All Result

Categorieën

Eten Recepten Tips

vrienden

Recente berichten

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

May 30, 2022
kantoor

3 tips om je kantoor gezellig aan te kleden

February 21, 2022
Geniet van een heerlijk kopje koffie doorheen de dag

Geniet van een heerlijk kopje koffie doorheen de dag

December 27, 2021

Ook interessant

drink
Tips

Je eigen gezonde zomerse gezonde drankjes maken

August 3, 2021

Populaire berichten

drink
Tips

Je eigen gezonde zomerse gezonde drankjes maken

by admin
August 3, 2021
0

Water drinken is altijd goed voor je. In de zomer is het nog eens extra belangrijk om meer water te...

Read more

© 2021 Comfortfoodblog.

No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Eten
  • Tips
  • Contact

© 2021 Comfortfoodblog.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In