comfortfoodblog
  • Home
  • Recepten
    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

  • Eten
    Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

    Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

    Catering op locatie - de perfecte oplossing voor elk evenement

    Catering op locatie – de perfecte oplossing voor elk evenement

    eten

    Hoe maak ik gezonde en lekkere maaltijden voor het hele gezin?

    bief

    Online slagerij: BBQ vlees bestellen via internet

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

  • Tips
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

  • Eten
    Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

    Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

    Catering op locatie - de perfecte oplossing voor elk evenement

    Catering op locatie – de perfecte oplossing voor elk evenement

    eten

    Hoe maak ik gezonde en lekkere maaltijden voor het hele gezin?

    bief

    Online slagerij: BBQ vlees bestellen via internet

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

    Vers kwaliteitsvlees aan huis geleverd

  • Tips
  • Contact
No Result
View All Result
comfortfoodblog
No Result
View All Result
Home Tips

Vegetarische Gyoza

by admin
June 8, 2021
in Tips
525 11
0
Gyoza
803
SHARES
3.8k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Overheerlijke vegetarische gyoza; ik maakte ze voor het eerst een paar weken geleden. We kregen een vriendin te eten die, net als wij tegenwoordig, geen vlees eet. Daarnaast lust ze ook geen schaal- en schelpdieren. Een uitdaging? Zeker niet! Ik kwam al gauw op het idee om vegetarische gyoza te maken. Samen met spring rolls en gua bao vormde dit een heerlijke Aziatische maaltijd!

Recept vegetarische gyoza

Dit recept voor vegetarische gyoza is genoeg voor het maken van zo’n 20 stuks. Voor dit gerecht heb je een koekenpan nodig, een beetje water, olijfolie en (natuurlijk) zout en peper.

  • 1 winterwortel
  • 1/2 Chinese kool
  • 125 gram bakje kastanje champignons
  • 4 lente ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel maiszetmeel (maïzena)
  • 1 pakje gyoza vellen (van de toko)

Je begint met het voorbereiden van de vulling van de gyoza. Hiervoor moet je de wortel raspen. Snijd vervolgens de lente ui in ringetjes en de Chinese kool in fijne reepjes. Ook de kastanje champignons snijd je in fijne reepjes. Zorg dat je je knoflookpers in de aanslag hebt en dat je gember is fijn geraspt.

Zet vervolgens de koekenpan op het vuur. Bak de champignons in een klein beetje olijfolie en voeg zout en peper toe. Zodra de champignons goed gaar zijn haal je ze uit de pan. Zet ze voor nu even opzij.

Daarna bak je de wortel en lente ui in de koekenpan. Voeg ook daarbij een beetje olijfolie en zout en peper toe. Als dit mengsel gaar en zacht is voeg je de geperste knoflook en geraspte gember toe aan de pan. Vervolgens gaat de kool erbij en laat je dit op een middelhoog vuur staan totdat het zacht is.

Is alles lekker gaar en zacht? Dan mogen de champignons er weer bij. Om het gerecht op de smaak te brengen voeg je nu de sesamolie en sojasaus toe. Als laatste doe je het maiszetmeel (opgelost in een beetje water) erbij.

Tijd om te proeven! Is het goed op smaak? Mooi! Dan kun je de vulling nu laten afkoelen.

Gyoza vullen

Wanneer het mengel is afgekoeld is het tijd om de gyoza te vullen. Per gyoza vel voeg je één ruime theelepel van het groentemengsel toe.

Maak vervolgens de randjes rondom nat en vouw het velletje dubbel. Plak de randen tegen elkaar.

Om te zorgen dat de gyoza goed dicht blijft zitten maak je er vouwtjes in. Dat is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens super leuk uit! Als je de gyoza niet gelijk gaat afbakken, zorg er dan voor dat je ze een beetje bestuift met maïzena zodat ze niet aan elkaar gaan plakken op het bord.

Bakken en stomen

Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de gyoza een paar minuten aan op iedere kant tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens een flinke scheut kokend water toe. Daarna sluit je de koekenpan af met een deksel. Laat de gyoza een paar minuten stomen tot het water verdampt is. En klaar! Eet smakelijk!

Gyoza bewaren

Je hoeft de gyoza niet allemaal in één keer op te eten, je kunt ze namelijk ook goed bewaren! Zorg er voordat je de gyoza ruim bestuift met maïzena (tegen het plakken) en vries ze voordat je ze afbakt in.

Next Post

De lekkerste Griekse gerechten

admin

admin

Next Post
Grieks gerecht

De lekkerste Griekse gerechten

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Populaire berichten

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

Recente berichten

shop
Tips

Waarom moet je als startend bedrijf klant worden bij een groothandel?

by admin
March 27, 2023
0

Als startend bedrijf sta je voor veel uitdagingen. Je moet bijvoorbeeld je producten of diensten op de markt zetten, marketingactiviteiten...

Read more

Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

Hoe vermijd je het risico op het kopen van nep- of vervalste supplementen?

Zelfgemaakte jam en marmelade

Zoek een artikel

No Result
View All Result

Categorieën

Eten Recepten Tips Uncategorized

vrienden

Recente berichten

shop

Waarom moet je als startend bedrijf klant worden bij een groothandel?

March 27, 2023
Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

Hoe stel je het beste cateringsmenu samen

March 23, 2023
Hoe vermijd je het risico op het kopen van nep- of vervalste supplementen?

Hoe vermijd je het risico op het kopen van nep- of vervalste supplementen?

February 24, 2023

Ook interessant

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag
Eten

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

May 30, 2022

Populaire berichten

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag
Eten

In 3 stappen genieten van het eten van de beste Chinees in Den Haag

by admin
May 30, 2022
0

Chinese restaurants waren er ooit in overvloed, maar echt authentieke Chinese restaurants zijn nog altijd zeldzaam in Nederland. Maar hoe...

Read more

© 2021 Comfortfoodblog.

No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Eten
  • Tips
  • Contact

© 2021 Comfortfoodblog.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In