Als je een zomers gevoel wilt creëren aan tafel dan horen daar natuurlijk zonnige zomerse gerechten bij. Er zijn vele gerechten die je een zomers gevoel kunnen geven. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan barbecue gerechten, frisse salades of gewoon simpele brunch gerechten die je doen denken aan een zonnige vakantie in het buitenland. Voor iedereen is een zomers gevoel natuurlijk anders, maar hieronder hebben we een aantal gerechten op een rijtje gezet die lekker fris zijn als het warm weer is.
Aardappelsalade
Aardappelsalade of een Duitse Kartoffelsalade is een frisse salade die je kan serveren bij vele gerechten. Je kan hierbij denken als bijgerecht bij de BBQ of bij een lekker gebakken stukje vlees. Een frisse aardappelsalade bestaat uit in blokjes of schijfjes gesneden gekookte aardappels die gemixt worden als ze nog warm zijn met azijn, mayonaise, verschillende kruiden, augurken, zilveruitjes, eventueel stukjes spek of ham en peper en zout. Je kan het gerecht geheel aanpassen naar je eigen smaak en als je wilt kan je er tevens vis in verwerken zoals tonijn.
Ceviche
Ceviche is een gerecht dat is gemaakt van vis of bijvoorbeeld garnalen die zijn gegaard in limoen- of citroensap. Dit is puur en alleen de basis. Je kan dit gerecht geheel aanpassen naar je persoonlijke smaak. Zo kan je ervoor kiezen om er verse kruiden aan toe te voegen zoals peterselie of koriander, blokjes tomaat en rauwe ui, hete peper, olie, azijn en nog veel meer. Hoe dan ook het is heerlijk verfrissend en een ideaal voorgerecht dat je ook kan serveren bij de barbecue.
Spareribs
Als je een liefhebber bent van spareribs dan kan je ervoor kiezen om deze langzaam te garen in de oven of slowcooker. De kruiden die je gebruikt kan je geheel aanpassen naar je eigen smaak. Je kan kiezen voor BBQ spareribs, Indonesisch gekruide spareribs of elke andere keuze waar je zin in hebt. Na het langzaam garen bak je de spareribs af onder de grill in de oven of op de BBQ. Je kan ze vervolgens heerlijk opsmikkelen met een vers gemaakt sausje zoals whisky cocktailsaus of knoflooksaus. De beste bijgerechten hierbij zijn een frisse salade zoals coleslaw en een gepofte aardappel met zure room.
Bruschetta
Bruschetta wordt vaak geserveerd als voorgerecht, maar doet het prima als een zomers brunch gerecht. Een geroosterd stukje brood met of zonder knoflook kan je beleggen met verschillende heerlijke toppings. Je kan voor een simpele mix gaan met tomaat, basilicum en olijfolie of voor een iets luxere combi gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van gerookte zalm met roomkaas of rauwe ham met geitenkaas? Je kan ook kiezen voor tonijn, carpaccio of zelfs fruit als je eens iets anders wilt.