Wanneer je een runderrol of rollade goed bereid dan is hij lekker sappig en mals. Dit zorgt voor de unieke smaak die wij gewend zijn van het stuk rundvlees. Daarnaast zijn veel recepten te vinden waarmee je een welkome afwisseling kunt maken. Zo kun je voor iedereen de juiste kruidens selecteren en toevoegen aan dit gerecht. Tevens is het ook lekker om met stukjes knoflook te werken. Deze steek je voor het bakken erin en haal je achteraf eruit.
Wat is er zo lekker aan de rollade?
Je kunt Rollade bereiden op verschillende manieren. Dit maakt het ook zo’n lekker gerecht wat vooral tijdens de feestdagen wordt bereid. De meeste mensen braden de rollade aan en laten hem garen in de oven. Dit doen ze omdat deze een gelijkmatige temperatuur afgeeft. Tevens hoef je hier ook niet de hele tijd bij te staan wat je bij een pan wel moet. In de pan kan het nog wel eens voorkomen dat het water, bier of de wijn volledig verdampt. Wanneer je dit niet op tijd in de gaten hebt dan kan het vlees aanbakken en dat is niet lekker. Echter is het wel een gerecht waar je de tijd voor moet nemen.
Om die unieke smaak en beleving te krijgen dat het vlees uit het ware uit elkaar valt moet je zo’n 3 uur de tijd uittrekken. Afhankelijk van het gewicht en de dikte van het vlees heeft het zo’n 2 tot 3 uur nodig om te garen. Het is een stuk vlees wat tijdens speciale gelegenheden wordt gegeten omdat er dan de tijd is voor het bereiden hiervan.
Wanneer wordt er gekozen voor een runderrol
Het Runderrol braden is iets wat je in de pan kunt doen. Je begint natuurlijk met het rondom bruin bakken van het vlees. Vervolgens kun je diverse ingrediënten toevoegen om er extra smaak aan te geven. Veelal wordt er voor ui of een stuk laurierblad gekozen. Dit geeft een unieke smaak aan het vlees wat er echt bij hoort. Vervolgens kun je het ook nog eens laten garen in bier of wijn. Dit is wat mensen vooral tijdens de feestdagen doen om goed voor de dag te komen. Het is een stuk vlees waar je vele richtingen mee op kunt. Zo kun je ervoor kiezen om een knapperig randje aan te maken door hem wat langer voor te bakken. Echter is het wel het lekkerste om dit zacht te houden zodat je het sap er al uit ziet komen wanneer je hem snijdt. Dit is waar rundvlees om bekend staat.
De unieke textuur van rundvlees
Bij het Rundvlees bereiden wordt er vaak gekozen voor het maken van unieke gerechten zoals hachee of stoofvlees. Deze zijn met kant en klare pakjes eenvoudig te maken voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is voldoende tijd en je moet het vlees goed in de gaten houden. Al eeuwen wordt er hachee gemaakt door de Fransen. Echter zien veel mensen dit als een oer hollands gerecht met hachee en aardappelpuree.