comfortfoodblog
  • Home
  • Recepten
    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

  • Eten
    Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

    Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

    5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

    5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

    Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

    Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

    3 tips voor het bestellen van broodjes als lunch

    3 tips voor het bestellen van broodjes als lunch

    Geniet van een heerlijke lunch bezorgd aan huis

    Geniet van een heerlijke lunch bezorgd aan huis

    Avocado's Aan de Top: Waarom Specialisatie in de Groothandel Werkt

    Avocado’s Aan de Top: Waarom Specialisatie in de Groothandel Werkt

  • Tips
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Een recept voor het maken van een Detox sapkuur

    Kooktips

    Verschillende kooktips om het kookproces makkelijker en sneller te maken

    verschillende keukens

    Tips om een fantastische maaltijd op tafel te toveren

    Gebak

    Typisch Nederlands eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Een dagje Mexicaans eten

    Amerikaanse gerechten

    Amerikaanse gerechten die je makkelijk thuis kan maken

  • Eten
    Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

    Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

    5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

    5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

    Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

    Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

    3 tips voor het bestellen van broodjes als lunch

    3 tips voor het bestellen van broodjes als lunch

    Geniet van een heerlijke lunch bezorgd aan huis

    Geniet van een heerlijke lunch bezorgd aan huis

    Avocado's Aan de Top: Waarom Specialisatie in de Groothandel Werkt

    Avocado’s Aan de Top: Waarom Specialisatie in de Groothandel Werkt

  • Tips
  • Contact
No Result
View All Result
comfortfoodblog
No Result
View All Result
Home Tips

Vegetarische Gyoza

by admin
June 8, 2021
in Tips
572 12
0
Gyoza
876
SHARES
4.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Overheerlijke vegetarische gyoza; ik maakte ze voor het eerst een paar weken geleden. We kregen een vriendin te eten die, net als wij tegenwoordig, geen vlees eet. Daarnaast lust ze ook geen schaal- en schelpdieren. Een uitdaging? Zeker niet! Ik kwam al gauw op het idee om vegetarische gyoza te maken. Samen met spring rolls en gua bao vormde dit een heerlijke Aziatische maaltijd!

Recept vegetarische gyoza

Dit recept voor vegetarische gyoza is genoeg voor het maken van zo’n 20 stuks. Voor dit gerecht heb je een koekenpan nodig, een beetje water, olijfolie en (natuurlijk) zout en peper.

  • 1 winterwortel
  • 1/2 Chinese kool
  • 125 gram bakje kastanje champignons
  • 4 lente ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel maiszetmeel (maïzena)
  • 1 pakje gyoza vellen (van de toko)

Je begint met het voorbereiden van de vulling van de gyoza. Hiervoor moet je de wortel raspen. Snijd vervolgens de lente ui in ringetjes en de Chinese kool in fijne reepjes. Ook de kastanje champignons snijd je in fijne reepjes. Zorg dat je je knoflookpers in de aanslag hebt en dat je gember is fijn geraspt.

Zet vervolgens de koekenpan op het vuur. Bak de champignons in een klein beetje olijfolie en voeg zout en peper toe. Zodra de champignons goed gaar zijn haal je ze uit de pan. Zet ze voor nu even opzij.

Daarna bak je de wortel en lente ui in de koekenpan. Voeg ook daarbij een beetje olijfolie en zout en peper toe. Als dit mengsel gaar en zacht is voeg je de geperste knoflook en geraspte gember toe aan de pan. Vervolgens gaat de kool erbij en laat je dit op een middelhoog vuur staan totdat het zacht is.

Is alles lekker gaar en zacht? Dan mogen de champignons er weer bij. Om het gerecht op de smaak te brengen voeg je nu de sesamolie en sojasaus toe. Als laatste doe je het maiszetmeel (opgelost in een beetje water) erbij.

Tijd om te proeven! Is het goed op smaak? Mooi! Dan kun je de vulling nu laten afkoelen.

Gyoza vullen

Wanneer het mengel is afgekoeld is het tijd om de gyoza te vullen. Per gyoza vel voeg je één ruime theelepel van het groentemengsel toe.

Maak vervolgens de randjes rondom nat en vouw het velletje dubbel. Plak de randen tegen elkaar.

Om te zorgen dat de gyoza goed dicht blijft zitten maak je er vouwtjes in. Dat is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens super leuk uit! Als je de gyoza niet gelijk gaat afbakken, zorg er dan voor dat je ze een beetje bestuift met maïzena zodat ze niet aan elkaar gaan plakken op het bord.

Bakken en stomen

Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de gyoza een paar minuten aan op iedere kant tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens een flinke scheut kokend water toe. Daarna sluit je de koekenpan af met een deksel. Laat de gyoza een paar minuten stomen tot het water verdampt is. En klaar! Eet smakelijk!

Gyoza bewaren

Je hoeft de gyoza niet allemaal in één keer op te eten, je kunt ze namelijk ook goed bewaren! Zorg er voordat je de gyoza ruim bestuift met maïzena (tegen het plakken) en vries ze voordat je ze afbakt in.

Next Post

De lekkerste Griekse gerechten

admin

admin

Next Post
Grieks gerecht

De lekkerste Griekse gerechten

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Populaire berichten

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

Recente berichten

Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen
Eten

Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

by admin
January 29, 2025
0

Zevenbergen, een charmant stadje in Noord-Brabant, staat bekend om zijn gezellige sfeer en prachtige omgeving. Maar wist je dat het...

Read more

5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

3 tips voor het bestellen van broodjes als lunch

De geschiedenis van uien: Van oude Egyptenaren tot moderne keukens

Zoek een artikel

No Result
View All Result

Categorieën

Eten Recepten Tips Uncategorized

vrienden

Recente berichten

Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

Ontdek culinaire pareltjes in Zevenbergen

January 29, 2025
5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

5x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

January 29, 2025
Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

Restaurant op de Veluwe: Genieten van culinaire hoogstandjes in de natuur

December 20, 2024

Ook interessant

eten
Tips

Snel en simpel hapjes bestellen

September 18, 2022

Populaire berichten

eten
Tips

Snel en simpel hapjes bestellen

by admin
September 18, 2022
0

Wat voor feestje of evenement je ook organiseert, het is altijd belangrijk dat de hapjes goed op orde zijn. Je...

Read more

© 2021 Comfortfoodblog.

No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Eten
  • Tips
  • Contact

© 2021 Comfortfoodblog.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In