Comfortfood is er altijd al geweest maar in deze moeilijke tijd van Corona is het belangrijker dan ooit. Comfortfood is voedsel dat wordt gebruikt om mensen warmte te geven, een verdrietig of depressief persoon op te vrolijken of om een beetje troost of hoop te bieden. Daarnaast is het eten van comfortfood natuurlijk een leuke manier om gewoon van het leven te genieten. Het heeft een psychologisch effect op ons, waardoor we ons beter voelen over onze situatie of over ons leven in het algemeen. In deze blog lees je meer over comfort food en tips over de bereiding ervan.
Comfortfood is heel makkelijk te maken
Wist je dat soep waarschijnlijk een van de meest universele voedingsmiddelen is die er bestaan en een van de gemakkelijkste is om te maken? Daarnaast kun je denken aan pasta recepten zoals lasagne. Beide, zowel soep als een lasagne-recept maken is bijzonder simpel. Zelfs van overgebleven restjes, denk aan overgebleven groenten, vlees, vis of een vegetarisch alternatief, is een heerlijke bowl comfortfood te maken. Een goed recept moet genoeg ruimte overlaten om andere ingrediënten aan het gerecht toe te voegen. Een voorbeeld: lasagne maken met overgebleven groente, extra tomatenpuree voor meer smaak, rode pepervlokken voor een spicy flavour, en dan een laag mozzarella toevoegen. Geraspte Parmezaanse kaas eroverheen en je hebt de definitie van comfortfood gemaakt.
Pas je recepten aan
Je kunt comfortfood perfect naar wens aanpassen. Als je bijvoorbeeld een bestaand lasagne-recept wilt aanpassen aan jouw kookbehoeften, dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg er eerst voor dat je genoeg tomatensaus toevoegt, comfortfood moet voldoende saus hebben met lekker veel smaak. Ten tweede, verminder de hoeveelheid vloeistof, waardoor de saus dikker wordt. Voeg ten derde voldoende kaas, tomaat en groente toe om de saus stevig genoeg te maken. Comfortfood moet je dat warme, volle gevoel geven. Een gevoel van verzadiging.
Comfortfood Aziatische keuken
Je bent niet beperkt tot de Italiaanse keuken. Ook de aziatische keuken leent zich goed voor het maken van comfortfood gerechten. Het beste voorbeeld zijn noedels. Noedels zijn, net als pasta, meestal gemaakt van tarwemeel. Wist je dat de naam “noedel” van het Chinese woord “nu” komt dat tarwe betekent?
Kies welke noedels jij lekker vindt
Noedels zelf zijn er in vele vormen en variëteiten, van lange noedels tot dunne buisjes gemaakt van rijst. Voor het echte comfortfood recept voeg je kruiden, groenten, specerijen en sauzen aan de noedels toe. Noedels kunnen op verschillende manieren bereidt worden. Meestal worden ze gekookt en daarna gewokt in een zoute saus, met groenten, vlees, champignons en kruiden om verschillende soorten smaken te maken.
Conclusie
Ook jij zult ongetwijfeld wel eens behoefte hebben aan comfortfood. Je zult comfortvoedsel recepten vinden die jouw smaakpapillen zullen prikkelen en die je een lekker verzadigd gevoel geven. Maak jezelf meester in het bereiden van comfortfood zodat wanneer jij of een van je vrienden zich niet lekker voelt, je met een heerlijke maaltijd de dag kan redden.