Als je een feest organiseert kan het heel handig zijn om het eten door een cateraar te laten verzorgen. Dit bespaart namelijk veel tijd en moeite. Echter kan het nog best lastig zijn om uit de vele keuzes het perfecte menu samen te stellen. Vaak weet de cateraar door de vele ervaring al waar er rekening mee gehouden moet worden. Toch hebben we in deze blog wat punten op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid een gesprek aan kan gaan!
Spreek een budget af
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om voor jezelf een budget op te stellen met wat je kwijt wilt zijn aan de catering. Cateraars hebben vaak verschillende menu’s wat er voor zorgt dat er voor elk budget wel iets beschikbaar is. Hiernaast kunnen ze het menu zo samenstellen zodat het het budget maximaliseert. Sommige menu items kunnen namelijk duurder zijn vanwege de ingrediënten die erin zitten of de tijd die het kost om ze voor te bereiden. Als je een iets kleiner budget hebt kan het daarom voordelig zijn om voor wat simpele gerechten te kiezen.
Stem het menu af op de gelegenheid
Het geschikte menu van een catering zal vaak afhankelijk zijn van de gelegenheid van het feest en het thema. Zo zullen hamburgers bijvoorbeeld minder geschikt passen bij een bruiloft maar wel bij een vrijgezellen feest. Vaak heeft de cateraar originele ideeën voor wat leuk past bij de gelegenheid mocht je er zelf niet uitkomen. Col’s Kitchen in Tilburg heeft bijvoorbeeld een breed aanbod aan catering mogelijkheden, van BBQ en Aziatisch tot Mediterraans. Hierdoor is er voor elke gelegenheid wel iets geschikt!
Ken je gasten
Het menu wat je aanbiedt zal niet alleen afhankelijk zijn van de gelegenheid maar ook van de gasten die komen. Zo zal je voor een kinderfeestje een heel ander menu hebben dan voor een ouderen borrel. Daarnaast hebben mensen vaak verschillende dieet of allergie wensen waar rekening mee gehouden moet worden. Als je niet zeker bent over de wensen van je gasten is het verstandig om voor de zekerheid een gevarieerd menu te hebben met bijvoorbeeld in ieder geval één vegetarische of gluten / lactose vrije optie. Het voordeel van een cateraar is dat zij hier allemaal rekening mee zullen houden en je dus niet zelf gerechten hoeft te verzinnen. Als laatste is het hierbij ook belangrijk om niet alleen met je eigen voorkeur rekening te houden maar ook met die van je gasten. Mocht je bijvoorbeeld zelf vis niet zo lekker vinden, dan is dit niet meteen een reden om het niet aan te bieden. Wie weet is het wel het favoriete eten van een van je gasten!